Portret


Closer dan ooit

Toen haar moeder stierf, stond Sharon (20) van de ene op de andere dag alleen voor de zorg voor haar twee zusjes. Nimu was net acht en Mona nog maar twee weken oud. “Ineens was ik moeder en zus tegelijk. Ik wist niet wat ik moest. We hadden niets! Mijn droom om rechten te studeren spatte uiteen.”

Gelukkig kwamen de meiden in beeld bij SOS. De twee jongste meisjes werden opgenomen in een kinderdorp, onder de liefhebbende vleugels van een SOS moeder. Sharon kreeg hulp bij het vinden van een eigen plek. Ze werkt in een haarsalon en start binnenkort met haar studie. Haar zusjes ziet ze elk weekend en in de vakanties. “Ik ben zo blij dat er goed voor hen gezorgd wordt. Ik zie ze zo vaak mogelijk en zal, zodra het kan, weer zelf voor hen zorgen. Onze hechte band verdwijnt nooit!”

Nieuws


Nieuwe campagne SOS Kinderdorpen

Helaas hebben nog veel te veel kinderen geen sterke familie. Voor deze kinderen willen wij er zijn. Wij geloven dat opgroeien in een sterk, liefdevolle familie de sleutel tot een mooie toekomst is. Daarom zijn wij begin oktober een uitgebreide mediacampagne gestart die dit onderstreept. Doel is ervoor te zorgen dat meer mensen onze missie leren kennen en ons gaan steunen. Zodat nog veel meer kinderen kunnen opgroeien in een sterke familie. Meer over de campagne: soskinderdorpen.nl/merkcampagne.

Samen bouwen

Blij zijn we met ons partnerschap met woningverhuurder Heimstaden. Net als wij droomt Heimstaden van een samenleving waarin elk kind kan groeien en bloeien. “Met het project A Home for a Home gaan we in verschillende landen samenwerken en kennisdelen om een veilig thuis te creëren voor kinderen en hun families”, zegt Eddo Rats, country manager Heimstaden Nederland. In dit eerste jaar ondersteunt Heimstaden al ruim dertig SOS-initiatieven. Ook doneert het bedrijf jaarlijks 100 euro voor elke woning die ze bezitten. Rats: “Dat komt momenteel uit op zo’n 11 miljoen euro. En het mooie is: dit bedrag groeit mee met ons woningaanbod.”

Een samenwerking met grote impact

Als expert op het gebied van woonaccessoires weet Dijk Natural Collections hoe belangrijk het is dat je huis ook echt een thuis is. Daarbij speelt de liefde en veiligheid van je familie een grote rol. Om die reden heeft Dijk Natural Collections besloten onze projecten in Tsjaad, één van de armste landen ter wereld, te steunen. Dank voor deze impactvolle samenwerking!

Redactie: Jolien Storsbergen, Yvonne van Veen, Linda Smolders

Adres: Postbus 9104, 1006 AC Amsterdam

IBAN:NL90INGB0000002280

Deel dit artikel: